Loading...

OrganoWood og miljøet

Det er i sig selv bæredygtigt at bruge træ i byggeriet, men også i træproduktionen bruges der til tider kemi. OrganoWood er helt fri for miljøbelastende kemikalier, og er pt. et af de mest bæredygtige træprodukter på markedet.

Teknologien, der anvendes i OrganoWood, blev valgt som Sveriges bedste miljøinnovation i år 2008, og OrganoClick AB blev valgt som ”Climate Solver” af Verdensnaturfonden – WWF i år 2010, i 2014 vandt OrganoWood Nordbyggs " Hotteste materialenyhed" og blev i 2010 udset som "Sustania 100 Company".
Ordet træbeskyttelse bliver ofte sat i forbindelse med giftige stoffer, tungmetaller og biocider, men det er ikke tilfældet for OrganoWood. De fleste andre træbeskyttelsesmidler indeholder dog et- eller flere af disse stoffer for at øge træets effektivitet mod mikroorganismer – hvilket er grunden til at eksempelvis NTR klasse A imprægneret træ kan graves i jorden. Det kan OrganoWood pt. desværre ikke.

Ved udviklingen af OrganoWood var udgangspunktet ikke at dræbe mikroorganismerne, men at skabe et træ, som de ikke kunne nedbryde. Inspirationen kom som nævnt, fra den naturlige fossileringsproces, hvor organisk materiale forvandles til mineral i stedet for at rådne op eller formulde. Mineralet skaber en fysisk barriere rundt om fibrene, der hindrer mikroorganismerne i at nedbryde træet.
Ved at anvende de samme naturlige mineraler som i fossilering, har helt ugiftige stoffer kunnet anvendes ved behandlingen af træet. Alle stoffer i OrganoWoods produkter er klassificerede som ikke-sundhedsfarlige og som uskadelige for miljøet af ”Svenske Kemikalieinspektionen”.

keyboard_arrow_up