Loading...

Varmebehandling baseret på 1000 år gammel metode

ThermoWood er varmebehandling af træ, baseret på en høj temperatur kombineret med damp. Energiforbruget under produktionen er meget lav, og der bliver ikke tilsat kemikalier i processen. Metoden bag ThermoWood er ikke ny, nærmere tværtimod. Allerede de gamle vikinger behandlede deres træ med ild og vand for at gøre det mere modstandsdygtigt og holdbart.

ThermoWood er oftes produceret i fyrtræ eller gran, der kommer fra de bedste finske skove. Træet bliver varmet op til 220°C samtidig med at der bliver tilført vanddamp, som forhindrer træet i at brænde.
Under processen fjerner man sukkerstofferne i træet og cellestrukturen forandres, dette gør at råd og svampe kun svært kan bosætte sig i træet og samtidig bliver det færdige produkt meget formstabilt. ThermoWood egner sig rigtig godt til brug i det nordiske klima, specielt i fugtige sæsoner.

Patinering

Grundet varmebehandlingen ændrer den naturlige træfarve sig, og der opstår en varmere nuance og træets struktur og årsringe bliver fremhævet hvorved det får en enestående fremtoning. Træet vil efter ca. 1 år fremstå smukt sølvgråt.

Processen

Sorteringsregler

keyboard_arrow_up