Loading...

Produktionsprocessen for ThermoWood

Produktionsprocessen er baseret på brugen af høj temperatur og damp. Der bliver ikke brugt kemikalier i processen. Metoden forbedrer træets struktur, så det bliver mere modstandsdygtigt og holdbart.

Fase 1 - Temperaturforøgelse og ovntørring

Lufttemperaturen i ovnen hæves hurtigt, ved hjælp af varme og damp, til en temperatur på omkring 100oC, træet når op på samme temperatur. Herefter øges temperaturen jævnt til 130oC og tørring finder sted. Damp bliver brugt som fugtmembran for at forhindre at træet revner. Dampen forårsager ligeledes cellestrukturændringer i træet.
Efter denne første fase er fugtindholdet i træet reduceret til næsten nul.

Fase 2 - Intensiv varmebehandling

Under den intensive varmebehandlingsfase bliver luft- og trætemperatur hævet til mellem 185-225oC. Den højeste sluttemperatur afhænger af det ønskede brug af træet.
Når den ønskede sluttemperatur er nået, holdes temperaturen konstant i 2-3 timer. Damp bruges for at forhindre træet i at brænde og slå revner, og er fortsat med til at forandre træets cellestruktur.

Fase 3 - Afkøling og fugttilsætning

I sidste fase bliver temperaturen reduceret ved hjælp af et vand spraysystem. Træets vandindhold hæves til lige over 4%, så man kan arbejde videre med træet.

keyboard_arrow_up