Loading...

Nyhedsbreve

 

Nyhedsbreve januar 2019


Farvestrålende træ fundender grønlandske boligdrømme

I sommeren 2018 sendte vi en ganske særlig ordre af sted til Grønland: 60 km farvestrålende træ til en række selvbyggerhuse. Malingen påførte vi træet via vores unikke maleanlæg, som i modsætning til traditionelle anlæg påfører to lag i én arbejdsproces. Anlægget kan du læse mere om i vores nyhedsbrevstekst ’Massevis af muligheder med topmoderne maleanlæg’.

I den grønlandske landsby Saqqaq ligger de fineste træhuse i alverdens flotte farver og troner ud mod det turkisblå hav.

Saqquq er et klassisk eksempel på en såkaldt bygd – et fællesnordisk ord, som bruges om et mindre beboet distrikt. Selve navnet ’Saqquq’ betyder bygden på solsiden. Hele 600 km. fra hovedstaden Nuuk.

Lige denne bygd er en helt særlig én af slagsen. Det er her, de ældste spor af liv er fundet. Hvor end øjet kigger hen, mødes det af majestætiske klipper, faktisk verdens ældste, som skaber en fin ring om de ca. 150 huse og det omkringliggende landskab. Husene er selvbyggede typehuse i træ. Et materiale, som holder godt i det barske klima og er let at håndtere.

En palette af farver i det snehvide landskab

Samtlige huse vender ud mod havet og er placeret, så de ikke skygger for hinandens udsigt. Grundet brandfare er der 10 til 15 meters afstand mellem dem. De er såkaldte selvbyggerhuse, som er det mest udbrede billede på en grønlandsk bolig.

Og så er der lige det med farverne: Alle husene er nemlig iklædt en særligt udvalgt farve bestemt af husets ejer. Blå, rød, pink, turkis, gul. Farvepaletten er fyldt helt op, hvilket skaber en fin kontrast til det ofte snehvide landskab.

Sådan ser det ud i en lang række grønlandske bygder. Og nu kan endnu flere af de karakteristiske typehuse opføres, efter at Frøslev Træ har leveret hele 60 km malet træ til det grønlandske folk. Bestillingen på træet kom på baggrund af voldsomme tsunami, som ramte landet i juni 2017 og kostede både menneskeliv og førte til ødelagde huse:

- I juni 2018 leverede vi en stor og meget unik ordre bestående af specialmalet træ til Grønland. Vi malede træet i både gul, grøn, blå og rød. Farver, som ikke er en del af vores standardsortiment, men som vi sagtens kan føje til paletten, fortæller vores salgschef Morten Bak.

- Det er på en dybt tragisk baggrund, at ordren er blevet lagt. Men vi synes, det er ganske fint at tænke på, hvordan vores træ igen skaber farverige hjem for en lang række grønlændere i de små bygder.

Tilbage til top

Massevis af muligheder med topmoderne maleanlæg

I efteråret 2017 investerede vi i et nyt, moderne maleanlæg, som gør os i stand til at levere det nyeste indenfor overfladebehandlinger. Anlægget kan påføre to lag maling i én arbejdsproces. Det gør – sammen med to selvstændige tørreovne – at malerbehandlingen er både hurtig og effektiv.

For lidt over et år siden trykkede vi på startknappen på vores nye, topmoderne maleanlæg, der gør os i stand til at levere det nyeste inden for overfladebehandlinger.

- Anlægget er designet, så det kan tilrettes maling til både ud- og indvendigt brug. Sammen med to effektive tørreovne medfører de to lag maling i én proces, at behandlingen er ekstraordinær effektiv, fortæller produktionschef Jørgen Krenzen Johansen.

De to lag sikrer desuden et tykkere lag maling end standarden på markedet. Det betyder, at malingen holder i længere tid, så dit farvede træ bevarer sin flotte farve i så lang tid som muligt.

Malet træ til tidens byggeri

Branchen efterspørger i højere og højere grad overfladebehandlet træ. Derfor var etableringen af det nye maleranlæg næste naturligt skridt i vores ambition om at kunne tilbyde mange former for træbearbejdning fra vores adresse i Frøslev.

Samtidig er både bæredygtige løsninger samt hurtige montagetider og tidsbesparelser alfa og omega i nutidens byggeri:

- Træ er det mest bæredygtige materiale, der findes. Ved at kunne levere færdigmalet, bæredygtigt træ fra samme matrikel, hvor det også er forældet, reduceres både logistik og håndtering. Det resulterer i sidste ende i energibesparelser og mindre belastning af miljøet, fortæller Jørgen Krenzen Johansen.

Maler efter kunde- og projektspecifikke ønsker

Fordelene er mange ved vores nye anlæg. Det kan både producere i store volumener, men samtidig omstilles til mindre ordrer.

Derudover kan træet males i en lang række standardfarver som sort, hvid og antracitgrå, mens vi uden problemer kan levere i et hav af andre farver – præcis som vi gjorde til de farverige grønlandske typehuse  i sommeren 2018.

- Vi tilretter efter det konkrete projekt eller kundens konkrete ønsker. Rent farvemæssigt kan vi hurtigt specialproducere efter eget ønske både inden- og udenfor RAL-skalaen, afslutter Jørgen Krenzen Johansen.

Tilbage til top

Nyt i sortiment: Stort udvalg af kvalitetslister

Pr. 1. januar fik vi føjet endnu flere produkter til vores sortiment. Nemlig kvalitetslister i mange forskellige typer og størrelser. Listerne kan samlastes med andre af vores varer, så du får alt det, du har brug for, på én gang.

Vores produktsortiment har ved årsskiftet fået vokseværk. Vi har nemlig fået tilføjet en helt ny varegruppe: Kvalitetslister til gulve, lofter, vinduer, døre og pynt, som leveres af vores finske samarbejdspartner.

- Vi har kunnet se et potentiale og en efterspørgsel i markedet, så vi er glade for nu at kunne tilbyde vores kunder en endnu bredere produktsammensætning. Vores lager er fyldt godt op med de nye, finske lister, som vi kan garantere er af allerhøjeste kvalitet. Samtidig er træet PEFC-certificeret, så det også er en miljøvenlig og bæredygtig løsning, fortæller vores projektchef Carsten Pedersen.

PEFC-certificeringen er en international certificeringsordning, som med andre ord er din garanti for, at træet kommer fra et miljømæssigt ansvarligt skovbrug.

Samlast og hurtig levering

Vi har sørget for en ekstra service til dig, når du skal have leveret dine nye lister. Du kan nemlig samlaste dine varer, så det bliver så let og enkelt som muligt:

- Trælisterne kan leveres sammen med andre af vores varer i samme ombæring. Det gør det lettere for dig, når du lægger en ordre – og vi garanterer, at leveringen er hurtig, fortæller Carsten Pedersen og fortsætter:

- Lageret er fyldt til bristepunktet med de nye lister, og vi kan ikke vente med at sende dem afsted mod landets tømmerhandlere.

Lad dig inspirere til dine nye lister i vores produktkatalog, som du finder her 

Tilbage til top

Vi sætter spot på projektmarkedet

I Frøslev Træ vender vi nu for alvor blikket mod markedet for projektsalg. Derfor har vi ansat to nye videnspartnere og projektkonsulenter, som sammenlagt har over 30 års erfaring indenfor byggebranchen.

Træ som byggemateriale vinder mere og mere indpas i den danske byggebranche. Det gælder også markedet for projektsalg, hvor fordelene ved det bæredygtige materiale er begyndt at give genklang:

- Branchen har mere end nogensinde før fokus på træ som byggemateriale. Det inkluderer også projektmarkedet, hvor vi oplever, at flere og flere omfattende projekter opføres med træ. Derfor har vi besluttet at styrke vores forretning med to nye projektkonsulenter, fortæller salgschef Morten Bak.

Pr. 1. januar kunne vi således byde velkommen til Bo Toftager, projektkonsulent med ansvar for Nordsjælland og København, mens Dennis Mortensen tiltræder som projektkonsulent i Jylland.

- Bo og Dennis fungerer som videnspartnere og besøger kunder, rådgivere og bygherrer i hele landet i samarbejde med vores eksisterende videnspartnerteam. Vi vil gerne gøre kunderne endnu mere opmærksomme på, hvor relevant og bæredygtigt træ er som materiale til tidens byggeri og arkitektur, lyder det videre fra Morten Bak.

30 års erfaring med byggeri

Tilsammen har de to nye konsulenter mere end 30 års erfaring inden for byggebranchen, og er begge vant til at formidle viden om byggematerialer til entreprenører, arkitekter, bygherrer mv.

Bo Toftager har de seneste 5 ½ år arbejdet som projektkonsulent hos materialeproducenten Xella og forinden hos virksomheder som Rockwool og Wienerberger. Han er med andre ord en garvet branchemand med over 20 års brancheerfaring:

- Jeg kender efterhånden byggebranchen ud og ind, og jeg ser meget frem til nu at prøve kræfter med at sælge træ til projektmarkedet, fortæller Bo Toftager.

Dennis Mortensen kommer fra en stilling som ekstern sælger hos Stark, hvor han har været i ti år. For ham er det særligt erfaringerne fra netop et byggemarked, som han kan tage med sig i det nye job:

- Min tid hos Stark har givet mig en særlig indsigt i det marked, som jeg nu skal arbejde med fra den anden side af ’bordet’. Jeg glæder mig meget til min nye rolle og ikke mindst til at få et dybdegående kendskab til træ som byggemateriale, siger han.

Tilbage til top

keyboard_arrow_up