Loading...

Nyhedsbreve

 

Nyhedsbreve september 2019


Vi henter ny indkøbschef fra Finland

Sami Koskiranta er den 19. august tiltrådt som vores nye indkøbschef. Han kommer med mere end 20 års erfaring fra træbranchen, herunder en årrække som træindkøber hos Velux samt som shipping manager hos en stor finsk savværksgruppe. Han får blandt andet til opgave at bidrage til videreudviklingen af vores tilbud til kunderne.

Hos Frøslev har vi netop valgt at styrke os yderligere med ansættelsen af 53-årige Sami Koskiranta som ny indkøbschef.

Ud over at stå i spidsen for vores indkøbsafdeling får han til opgave at bidrage til videreudviklingen af vores grønne profil over de næste år. Og dét er opgaver, som han ser frem til at kaste sig ud i:

- Jeg glæder mig til at blive en del af et fantastisk team, der både har ambitionerne, evnerne og engagementet til at levere skarpe resultater til gavn for kunderne, siger han.

To årtiers indgående erfaring med træ
Sami Koskiranta kommer hertil med mere end to årtiers erfaring fra branchen. Han blev 1988-1991 uddannet Engineer of Forestry Economics fra Kotka College of Forestry and Wood Technology. Siden da har han tilbragt hovedparten af sin karriere i forskellige stillinger, der på den ene eller anden måde har haft med træ at gøre.

Blandt andet var han 2005-2013 ansvarlig for træindkøb hos Velux i Østbirk, ligesom han 1994-2000 stod for eksportleverancer hos savværksgruppen Aureskoski Oy i Parkano i Finland og 2000-2005 var shipping manager i den finske savværksgruppe Otavan saha, Versowood Oy med base i Mikkeli. 

Det er med andre ord mange års ekspertise inden for både træmaterialer og levering til nordisk byggeri, som Frøslev og vores kunder nu får gavn af.  

- En af de største fordele ved at bygge med træ er, at det er så miljøvenligt og fremtidssikkert. Og netop fordi der er så stort fokus på miljø og bæredygtighed, bliver der masser af muligheder for at udvikle brugen af træ i byggeriet yderligere i de kommende år, siger han og fortsætter:

- Det stiller imidlertid også krav til os som leverandører om at fortsætte med at udvikle os, så vi kan levere de fremsynede og innovative løsninger på et fornuftigt prisniveau, der skal til for at skabe fremtidens byggeri, slutter han af.

Sami Koskiranta flytter fra Finland og tilbage til Danmark sammen med sin kone.

Tilbage til top

Danmark bør hæve træambitionen til norsk og svensk niveau

Debatindlæg af Martin L. Petersen, direktør for Frøslev Træ og næstformand for foreningen Træ i Byggeriet. Indlægget er oprindeligt blevet bragt i Politiken Byrum den 9. august 2019 – læs det her.

Opråb til klimaminister Dan Jørgensen (S): Skal vi indfri Danmarks nye, ambitiøse klimamål, er vi nødt til at sætte skub i træbyggeriet herhjemme med en træbyggestrategi.

70 procents reduktion af CO2 i 2030.

Det vil være fantastisk, hvis vi kan indfri Danmarks nye klimamål, som venstrefløjspartierne er nået til enighed om.

Men lad mig i samme håndevending slå følgende fast: Skal vi løse opgaven, er det afgørende, at regeringens kommende klimalov gøder jorden for et træbyggeri, der kan forgrene sig og spire herhjemme.

Det kræver en træbyggestrategi, og det har vi i høj grad manglet hidtil. Det sætter sine spor: Kun et fåtal af de danske byggerier bliver opført i det bæredygtige materiale.

Det er på tide, at vi vender den udvikling. Hver kubikmeter træ, der bruges som erstatning for et andet byggemateriale, sparer nemlig CO2-belastningen med gennemsnitligt to tons CO2.

Træet har slået rod hos vores naboer

For at blive klogere på hvordan vi sætter skub i vores træbyggeri, bør vi vende blikket mod vores naboer. Tyskland, Sverige, Norge og Finland bærer alle træfanen højt og viser, at træbyggeri i stor skala kan lade sig gøre. Træ er ikke bare en klimavenlig løsning. Det er også en løsning, der virker – på den lange bane.

Et godt eksempel er Sverige. Her har regeringen gennem mange år arbejdet strategisk på at få bygherrer til at tænke mere i træ. Det nyeste skud på stammen er den store træbyggestrategi ”Inriktning för träbyggande” fra 2018.

Resultatet af regeringens målrettede indsats er en fællesforståelse om, at moderne træbyggeri er mindst lige så effektivt som bygninger i andre materialer. Og af den grund har svenskerne gennem mange årtier brugt træet til større byggerier. Deres træbyggeri begrænser sig nemlig ikke til små, rødmalede familiehuse, men tæller også universiteter, firmadomiciler og kulturhuse.

Det samme gælder i Norge. Mest iøjnefaldende er her det splinternye Mjøstårnet i Brumunddal på 85,4 meter. Tårnet, der rummer både hotel, private boliger og kontorer, er verdens højeste træbyggeri. Men endnu mere vigtigt: Det er blot ét blandt mange eksempler på, at det også er muligt at bygge højt uden at gå på kompromis med faktorer som bærevne, holdbarhed og brandsikkerhed.

Det skyldes ikke mindst den store innovation på området gennem de senere år: Nye, tungmetalfrie imprægneringsmidler, moderne male- og brandimprægneringsanlæg er alle sammen med til at gøre træet brandsikkert og modstandsdygtigt over for vejrlig. Samtidig har præfabrikerings- og montageindustrien taget et kvanteskridt fremad. Resultatet er en stærkt reduceret byggetid og et byggemateriale, der har fået forlænget sin naturlige holdbarhed.

Tid til en dansk træbyggestrategi

Det er på tide, at vi tager ved lære af vores naboer. At vi sår frøet til et træbyggeri, der kan vokse og brede sig i hele landet. Og her kan Dan Jørgensen og co. med fordel spejde over sundet og søsætte en træbyggestrategi efter svensk forbillede.

Listen over mulige indsatsområder er lang: Regeringen kan intensivere indsatsen på de byggetekniske uddannelser, så de kan udbyde grundkurser inden for det moderne træbyggeris arkitektur og teknik.

Den kan også bakke op om forskningen på området og etablere innovationsprogrammer baseret på et samarbejde mellem erhvervsliv, den offentlige sektor og forskere. I Sverige har dét støbt fundamentet for ny viden om forretningsmuligheder, tekniske løsninger og mere effektive processer inden for træbyggeri.

Et tredje forslag er, at regeringen indfører en pengepulje, der støtter innovative og klimavenlige byggeprojekter i træ.

Bæredygtig skovdrift er nøglen

Vi har masser af muligheder for at udvikle og udbrede træbyggeriet herhjemme. Den gode nyhed er, at vi også har masser af træ.

Faktisk har vi en tilvækst af skov i Europa takket være globale certificeringssystemer som FSC og PEFC, der bidrager til en bæredygtig skovdrift og sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skovene kan nå at reproducere. Samtidig er disse nonprofitorganisationer en sikkerhed for, at dyre- og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skovene, har et eksistensgrundlag gennem uddannelse, ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Det er derfor vigtigt at slå fast med syvtommersøm: Danner vores nye regering grundlag for et spirende træbyggeri med rod i certificeret træ, så vil klimaet juble.

Tilbage til top

Sibirisk lærk genspejler Islands rå og smukke natur

Hvert år sender vi 150.000 kubikmeter træ ud af huset. Indimellem ender noget af træet langt væk hjemmefra. Det skete for nyligt, da vi donerede sibirisk lærk til kunstnerkollektivet Heima Art Residency i den lille, islandske havneby Seyðisfjörður.

Seyðisfjörður. Dét er navnet på en lille, isoleret havneby på Islands østkyst, der er omkranset bjerge og vand. Men trods sin afsides beliggenhed og de kun 700 beboere er Seyðisfjörður lidt af en kunstnerisk højborg.

Ud over en kunstskole, et museum, to kunstfestivaler, en filmfestival og Dieter Roth Academy byder byen på det store kunstnerkollektiv Heima Art Residency. Kollektivet, der rummer 350 kvadratmeters leve- og arbejdsområder, er en uafhængig, non-profit-organisation med et klart formål: spirende kunstnere inden for alle slags kunstgrene skal leve og arbejde tæt sammen, så de kan inspirere og sparre med hinanden.

Kunstnerisk udfoldelse i trærammer

Men for at kunstnere for alvor kan udfolde sig, kræver det de helt rigtige rammer. Og her kommer vores træ ind i billedet:

- Frøslev har i juli måned doneret sibirisk lærk til residensens terrasse. På denne platform kan kunstnerne arbejde, udstille sin kunst og lade sig inspirere af omgivelserne, fortæller Andreas Halsteen Lemche, co-founder og co-director af Heima Art Residency.

Ud over terrassen er rester af træet fra projektet blevet brugt til at bygge træmøbler. Indtil nu har det resulteret i en bænk og en stol, der er bygget efter modernist og møbeldesigner Enzo Maris instruktioner.

Matcher Islands rå og smukke natur

Ifølge Andreas Halsteen Lemche har Frøslevs trædonation givet residensen en æstetisk og naturtro opgradering:

- Frøslevs lyse sibiriske lærk har et robust og æstetisk rent udtryk. Dét look genspejler på perfekt vis Seyðisfjörðurs barske og fascinerende omgivelser, hvor naturen hersker, og indbyggerne må indordne sig vejret og årstidernes gang. 

Læs mere om Heima Art Residency her: http://www.h-e-i-m-a.com/

Tilbage til top

Nyhedsbreve juni 2019


Vi støtter op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling

Det er vigtigt for os at passe på klimaet og tage et socialt ansvar. Derfor leverer vi udelukkende FSC- og PEFC-certificeret træ til vores kunder og giver på den måde vores bidrag til, at FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bliver overholdt. Bliv klogere på, hvordan det hænger sammen.

Alt det træ, vi producerer hos Frøslev, er enten FSC- eller PEFC-certificeret. FSC og PEFC er begge internationale non-profit-certificeringssystemer for bæredygtig skovdrift.

Fælles for FSC- og PEFC-skove, som findes over hele verden, er, at der ikke bliver fældet mere træ, end skovene kan nå at reproducere. Samtidig er certificeringssystemerne en sikkerhed for, at dyre- og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, har et eksistensgrundlag gennem uddannelse, ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Alt det gør, at vi gennem vores produktion og salg af FSC- og PEFC-mærket træ støtter op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. FSC’s grundprincipper dækker nemlig over en lang række af de kriterier, der udgør verdensmålene, og det samme gælder PEFC’s grundprincipper.

Se de 17 verdensmål nedenfor og klik her for at læse om, hvordan FSC støtter verdensmålene, og her for at læse om PEFC’s bidrag til verdensmålene.

Det skal betale sig at beskytte og bevare skovene

- FN’s verdensmål er skabt for at sætte kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Hos Frøslev er vi både glade og stolte over at være med til at realisere verdensmålene gennem vores brug af FSC- og PEFC-certificeret træ, fortæller vores salgschef Morten Bak.

I FSC- og PEFC-skove skal man bruge lokal arbejdskraft og er forpligtet til at yde støtte til lokalsamfundet. Det kan være i form af skolebyggeri, uddannelsesfonde, forebyggende sundhedsarbejde og udbygning af jernbaner og veje. Morten Bak forklarer, hvilke fordele det bringer med sig:

- Ved kun at bruge træ fra FSC- og PEFC-skove støtter vi lokalbefolkninger verden over. Det gør, at vi er med til at give skovene en værdi for de pågældende befolkningsgrupper og sikre, at de har et incitament til at beskytte og bevare skovene frem for at drive rovdrift på dem, runder Morten Bak af.

Hele 300 millioner hektar skov er på verdensplan PEFC-certificeret, mens 200 millioner hektar skov er FSC-certificeret. Det svarer cirka til 120 gange Danmarks areal i alt.

Tilbage til top

Professor: Byggeri i træ løser klimaudfordringer

Byggeri i træ bidrager til en mere bæredygtig klode og er en af løsningerne på vores klimaproblemer. Budskabet er enkelt, og det kommer fra professor Claus Felby.

”Træ er det eneste materiale, som vi kan tillade os at bruge mere af. Jo mere vi forbruger af det, jo mere godt gør vi for klimaet. Den er så unik den egenskab.”

Så enkelt siger professor ved Københavns Universitet Claus Felby det i artiklen ”Mere træ i byggeriet gavner klimaregnskabet” (bragt i magasinet Træsektionen, udgivet af Dansk Byggeri juni 2018).

Her kommer han med en direkte opfordring til, at vi fælder meget mere træ og bruger det i byggeriet, til møbler eller papir til trykning. Hvis man anvender træet i bygningskonstruktioner, er CO2’en nemlig lagret sikkert i træet og frigives først den dag, hvor huset rives ned og træet eventuelt ikke genbruges, men ender som brændsel.

Og i træets sidste gerning, hvor det tjener til energi i form af brændsel, udleder det ikke mere CO2, end det opsugede under dets vækst i skoven.

Mere energi fra biomasse

Ifølge Claus Felby er det en fejlantagelse, at vi kan løse klimaproblematikken med vind og sol:

- Vi kommer ikke uden om at bruge biomassen (træ) som et redskab i forhold til klimaet, hvis vi vil undgå uønskede klimaforandringer. Der skal bruges meget, meget mere træ til huse og møbler (Træsektionen, Dansk Byggeri 2018: 57).

Som det er nu, kommer kun 10 % af verdens energi fra biomasse, og det tal mener Claus Felby skal op på mindst 20 % – hvilket FN i øvrigt også anbefaler.

Hans argument lyder bl.a., at for hver tons træ der bruges i byggeriet, vil det typisk erstatte noget stål eller beton. Og for hver tons beton eller stål, der spares væk i byggeriet, fjerner vi også ca. tre tons CO2-udledning.

Frøslev-direktør: Claus Felbys opråb er vigtigt

Ifølge vores direktør Martin L. Petersen er den opfordring, Claus Felby kommer med, både vigtig og yderst tiltrængt:

- Det er helt afgørende, at vi lytter til eksperter som Claus Felby. Deres stemme har stor vægt i den danske byggebranche og er her med til at skabe opmærksomhed omkring et aktuelt og vigtigt emne: Det store behov for en redefinering af branchens meget traditionsbundne materialevalg. Samtidig er det nødvendigt med objektive facts fra dem, der har studeret området nøje.

Og noget tyder på, at der er stort behov for opråbet om et mere bæredygtigt byggeri. Kun fire procent af de igangværende byggeprojekter herhjemme er bæredygtige. Så det er virkelig på tide, at vi begynder at prioritere vores klima højere.

Dataene om de igangværende byggeprojekter er offentliggjort i ovenstående artikel fra 2018 og stammer fra Byggefakta, der er Danmarks største og mest detaljerede database over byggeprojekter.

Tilbage til top

Nyhedsbreve april 2019


Sponsor bag TV2 FRI-program

Måske har du fulgt med i sæson 3 af ’En Have i Gave’ på TV 2 FRI, der netop er rullet hen over skærmen.

Her har et professionelt gartnerteam med havearkitekt Knud Bundgaard i spidsen forvandlet otte forsømte og tilgroede haver til skønne og blomstrende. Under kærlig hånd har de nemlig indrettet haverne nøjagtigt efter den heldige haveejers ønsker.

Hos Frøslev har vi været med som sponsor af programmet og har leveret træ til alle haverne. Vi har bl.a. leveret flotte Douglas Kalmarbrædder, klassiske terrassebrædder og massevis af stolper. Alt sammen anvendt til innovative og kreative løsninger – som højbed, udsigtstårn, udekøkken og plantekasser.

Som I ved, elsker vi træ. Derfor er vi også stolte af at have bidraget til, at de smukke brædder med det rustikke og moderne look nu pryder en lang række smukke haver.

Har du ikke set programmet, er der mulighed for det her: http://tv.tv2.dk/en-have-i-gave

Tilbage til top

Vi opruster med erfaren projektkonsulent

Hos Frøslev oplever vi en klar tendens: Den danske byggebranche efterspørger i stigende grad træ som byggemateriale. For at imødekomme udviklingen styrker vi nu holdet med en projektkonsulent med 30 års erfaring inden for byggeriet.

Træ som byggemateriale er populært og efterspurgt som aldrig før i den danske byggebranche. Tendensen mærkes ikke mindst på markedet for projektsalg, hvor branchen for alvor har fået øjnene op for de mange fordele ved det bæredygtige materiale.

Det er en udvikling, som har fået os til at udvide forretningen med nye kompetencer, der skal styrke vores rådgivningsprofil over for branchens forskellige aktører.

- Vi mærker tydeligt den stigende interesse i træ og tiljubler den naturligvis. Vi mener dog samtidig, at den afføder et stort behov for rådgivning på området. Kun på den måde får byggebranchens aktører den nødvendige viden om træets potentiale og den optimale brug af byggematerialet, fortæller Morten Bak, salgschef hos Frøslev.

På denne baggrund kunne vi pr. 1. marts byde velkommen til Jacob Poulsen, der kommer med 30 års erfaring fra byggebranchen.

- Med Jacob har vi virkelig fået en stærk spiller med på holdet. Han har mange års erfaring, ikke alene inden for byggeret, men også med rådgivning og salg af træ som byggemateriale. Det giver ham både en stor viden om vores produkts potentiale og en evne til at videreformidle denne viden til vores kunder, bygherrer og samarbejdspartnere, uddyber Morten Bak.

30 års byggebranche-erfaring

Jacob Poulsen har arbejdet i byggebranchen i 30 år, hvor han startede som håndværker for senere at varetage en række stillinger som produktionstekniker og projektleder i virksomheder som Velfac og Rationel Vinduer.

Dertil er træ som byggemateriale langt fra ukendt territorium for Jacob Poulsen, der senest kommer han fra en stilling som nordisk salgschef hos VTI – Vinderup Træindustri A/S og herudover er uddannet trætekniker (1993-1995).

- Jeg kender både byggebranchen og træindustrien indefra og ser frem til at skulle besøge kunder, rådgivere og bygherrer i Jylland som Frøslevs udsendte videnspartner – med henblik på at sælge træ til projektmarkedet.

Jacob Poulsen lægger vægt på, at han glæder sig til at blive en del af holdet, navnlig pga. den store knowhow, hans nye arbejdsgiver besidder:

- Frøslev har et godt setup i forhold til det danske bygningsreglement. Det er en virksomhed, der gør en dyd ud af at håndtere alle dele af træets forarbejdelse selv, hvilket i sidste ende tilgodeser miljøet. Deres nye brandimprægneringsanlæg, der tilfører træprodukterne en brandhæmmende opløsning, er et godt eksempel på den knowhow og det store maskineri, Frøslev sidder på.

Tilbage til top

Nyhedsbreve januar 2019


Farvestrålende træ fundender grønlandske boligdrømme

I sommeren 2018 sendte vi en ganske særlig ordre af sted til Grønland: 60 km farvestrålende træ til en række selvbyggerhuse. Malingen påførte vi træet via vores unikke maleanlæg, som i modsætning til traditionelle anlæg påfører to lag i én arbejdsproces. Anlægget kan du læse mere om i vores nyhedsbrevstekst ’Massevis af muligheder med topmoderne maleanlæg’.

I den grønlandske landsby Saqqaq ligger de fineste træhuse i alverdens flotte farver og troner ud mod det turkisblå hav.

Saqquq er et klassisk eksempel på en såkaldt bygd – et fællesnordisk ord, som bruges om et mindre beboet distrikt. Selve navnet ’Saqquq’ betyder bygden på solsiden. Hele 600 km. fra hovedstaden Nuuk.

Lige denne bygd er en helt særlig én af slagsen. Det er her, de ældste spor af liv er fundet. Hvor end øjet kigger hen, mødes det af majestætiske klipper, faktisk verdens ældste, som skaber en fin ring om de ca. 150 huse og det omkringliggende landskab. Husene er selvbyggede typehuse i træ. Et materiale, som holder godt i det barske klima og er let at håndtere.

En palette af farver i det snehvide landskab

Samtlige huse vender ud mod havet og er placeret, så de ikke skygger for hinandens udsigt. Grundet brandfare er der 10 til 15 meters afstand mellem dem. De er såkaldte selvbyggerhuse, som er det mest udbrede billede på en grønlandsk bolig.

Og så er der lige det med farverne: Alle husene er nemlig iklædt en særligt udvalgt farve bestemt af husets ejer. Blå, rød, pink, turkis, gul. Farvepaletten er fyldt helt op, hvilket skaber en fin kontrast til det ofte snehvide landskab.

Sådan ser det ud i en lang række grønlandske bygder. Og nu kan endnu flere af de karakteristiske typehuse opføres, efter at Frøslev Træ har leveret hele 60 km malet træ til det grønlandske folk. Bestillingen på træet kom på baggrund af voldsomme tsunami, som ramte landet i juni 2017 og kostede både menneskeliv og førte til ødelagde huse:

- I juni 2018 leverede vi en stor og meget unik ordre bestående af specialmalet træ til Grønland. Vi malede træet i både gul, grøn, blå og rød. Farver, som ikke er en del af vores standardsortiment, men som vi sagtens kan føje til paletten, fortæller vores salgschef Morten Bak.

- Det er på en dybt tragisk baggrund, at ordren er blevet lagt. Men vi synes, det er ganske fint at tænke på, hvordan vores træ igen skaber farverige hjem for en lang række grønlændere i de små bygder.

Tilbage til top

Massevis af muligheder med topmoderne maleanlæg

I efteråret 2017 investerede vi i et nyt, moderne maleanlæg, som gør os i stand til at levere det nyeste indenfor overfladebehandlinger. Anlægget kan påføre to lag maling i én arbejdsproces. Det gør – sammen med to selvstændige tørreovne – at malerbehandlingen er både hurtig og effektiv.

For lidt over et år siden trykkede vi på startknappen på vores nye, topmoderne maleanlæg, der gør os i stand til at levere det nyeste inden for overfladebehandlinger.

- Anlægget er designet, så det kan tilrettes maling til både ud- og indvendigt brug. Sammen med to effektive tørreovne medfører de to lag maling i én proces, at behandlingen er ekstraordinær effektiv, fortæller produktionschef Jørgen Krenzen Johansen.

De to lag sikrer desuden et tykkere lag maling end standarden på markedet. Det betyder, at malingen holder i længere tid, så dit farvede træ bevarer sin flotte farve i så lang tid som muligt.

Malet træ til tidens byggeri

Branchen efterspørger i højere og højere grad overfladebehandlet træ. Derfor var etableringen af det nye maleranlæg næste naturligt skridt i vores ambition om at kunne tilbyde mange former for træbearbejdning fra vores adresse i Frøslev.

Samtidig er både bæredygtige løsninger samt hurtige montagetider og tidsbesparelser alfa og omega i nutidens byggeri:

- Træ er det mest bæredygtige materiale, der findes. Ved at kunne levere færdigmalet, bæredygtigt træ fra samme matrikel, hvor det også er forældet, reduceres både logistik og håndtering. Det resulterer i sidste ende i energibesparelser og mindre belastning af miljøet, fortæller Jørgen Krenzen Johansen.

Maler efter kunde- og projektspecifikke ønsker

Fordelene er mange ved vores nye anlæg. Det kan både producere i store volumener, men samtidig omstilles til mindre ordrer.

Derudover kan træet males i en lang række standardfarver som sort, hvid og antracitgrå, mens vi uden problemer kan levere i et hav af andre farver – præcis som vi gjorde til de farverige grønlandske typehuse  i sommeren 2018.

- Vi tilretter efter det konkrete projekt eller kundens konkrete ønsker. Rent farvemæssigt kan vi hurtigt specialproducere efter eget ønske både inden- og udenfor RAL-skalaen, afslutter Jørgen Krenzen Johansen.

Tilbage til top

Nyt i sortiment: Stort udvalg af kvalitetslister

Pr. 1. januar fik vi føjet endnu flere produkter til vores sortiment. Nemlig kvalitetslister i mange forskellige typer og størrelser. Listerne kan samlastes med andre af vores varer, så du får alt det, du har brug for, på én gang.

Vores produktsortiment har ved årsskiftet fået vokseværk. Vi har nemlig fået tilføjet en helt ny varegruppe: Kvalitetslister til gulve, lofter, vinduer, døre og pynt, som leveres af vores finske samarbejdspartner.

- Vi har kunnet se et potentiale og en efterspørgsel i markedet, så vi er glade for nu at kunne tilbyde vores kunder en endnu bredere produktsammensætning. Vores lager er fyldt godt op med de nye, finske lister, som vi kan garantere er af allerhøjeste kvalitet. Samtidig er træet PEFC-certificeret, så det også er en miljøvenlig og bæredygtig løsning, fortæller vores projektchef Carsten Pedersen.

PEFC-certificeringen er en international certificeringsordning, som med andre ord er din garanti for, at træet kommer fra et miljømæssigt ansvarligt skovbrug.

Samlast og hurtig levering

Vi har sørget for en ekstra service til dig, når du skal have leveret dine nye lister. Du kan nemlig samlaste dine varer, så det bliver så let og enkelt som muligt:

- Trælisterne kan leveres sammen med andre af vores varer i samme ombæring. Det gør det lettere for dig, når du lægger en ordre – og vi garanterer, at leveringen er hurtig, fortæller Carsten Pedersen og fortsætter:

- Lageret er fyldt til bristepunktet med de nye lister, og vi kan ikke vente med at sende dem afsted mod landets tømmerhandlere.

Lad dig inspirere til dine nye lister i vores produktkatalog, som du finder her 

Tilbage til top

Vi sætter spot på projektmarkedet

I Frøslev Træ vender vi nu for alvor blikket mod markedet for projektsalg. Derfor har vi ansat to nye videnspartnere og projektkonsulenter, som sammenlagt har over 30 års erfaring indenfor byggebranchen.

Træ som byggemateriale vinder mere og mere indpas i den danske byggebranche. Det gælder også markedet for projektsalg, hvor fordelene ved det bæredygtige materiale er begyndt at give genklang:

- Branchen har mere end nogensinde før fokus på træ som byggemateriale. Det inkluderer også projektmarkedet, hvor vi oplever, at flere og flere omfattende projekter opføres med træ. Derfor har vi besluttet at styrke vores forretning med to nye projektkonsulenter, fortæller salgschef Morten Bak.

Pr. 1. januar kunne vi således byde velkommen til Bo Toftager, projektkonsulent med ansvar for Nordsjælland og København, mens Dennis Mortensen tiltræder som projektkonsulent i Jylland.

- Bo og Dennis fungerer som videnspartnere og besøger kunder, rådgivere og bygherrer i hele landet i samarbejde med vores eksisterende videnspartnerteam. Vi vil gerne gøre kunderne endnu mere opmærksomme på, hvor relevant og bæredygtigt træ er som materiale til tidens byggeri og arkitektur, lyder det videre fra Morten Bak.

30 års erfaring med byggeri

Tilsammen har de to nye konsulenter mere end 30 års erfaring inden for byggebranchen, og er begge vant til at formidle viden om byggematerialer til entreprenører, arkitekter, bygherrer mv.

Bo Toftager har de seneste 5 ½ år arbejdet som projektkonsulent hos materialeproducenten Xella og forinden hos virksomheder som Rockwool og Wienerberger. Han er med andre ord en garvet branchemand med over 20 års brancheerfaring:

- Jeg kender efterhånden byggebranchen ud og ind, og jeg ser meget frem til nu at prøve kræfter med at sælge træ til projektmarkedet, fortæller Bo Toftager.

Dennis Mortensen kommer fra en stilling som ekstern sælger hos Stark, hvor han har været i ti år. For ham er det særligt erfaringerne fra netop et byggemarked, som han kan tage med sig i det nye job:

- Min tid hos Stark har givet mig en særlig indsigt i det marked, som jeg nu skal arbejde med fra den anden side af ’bordet’. Jeg glæder mig meget til min nye rolle og ikke mindst til at få et dybdegående kendskab til træ som byggemateriale, siger han.

Tilbage til top

keyboard_arrow_up