Loading...

Varianter & Træ 


Forside    Fremstilling    Vedligeholdelse    Profiler

Find din personlige favorit

 

Om man er til den helt forkullede overflade eller blot en let antydning af en flamme er naturligvis en smagssag, og afhænger meget af projektets karakter og ønskede udtryk.

Alt afhængig af hvor lang tid træet forkulles giver det forskellige udtryk af overfladen. Vi arbejder ud fra 2 brændte varianter.

Rare

Letbrændt, hvor træets årer stadig er synlige gennem den behandlede overflade, og giver et flot spil mellem det gyldne træ og de sorte aftegninger fra flammen. Ved denne proces vil knaster træde tydeligere frem, da de ikke brændes i samme grad som splintvedet.

Kul 

Hårdt brændt, hvor overfladen forkulles med en rustik og blæret struktur. Overfladen changerer i sølvgrå og metallic nuancer og kaldes ikke uden grund for 'alligator-skin' af englænderne.

For begge niveauer gælder det, at hvert eneste profil er helt unik og ikke to brædder er ens. 

Ud over brændetiden er valg af træsort også en afgørende faktor for det endelige udtryk at Flamewood profiler, da træsorter reagerer forskelligt på Flamewood processen. Nogle sorter er mere egnet til brændingsprocessen end andre. Hos Frøslev anvender vi som udgangspunkt gran, men i teorien kan en variant som douglas eller Heatwood (varmebehandlet træ) også brændes efter metoden.

Og endelig har træets overflade også en indvirkning på det endelige udtryk alt afhængig af om profilen er høvlet eller ru. Dette ses især ved varianten ’Rare’.

keyboard_arrow_up