Loading...

Produktionsprocessen for Heatwood

Produktionsprocessen er baseret på brugen af høj temperatur og damp. Der bliver ikke brugt kemikalier i processen. Metoden forbedrer træets struktur, så det bliver mere modstandsdygtigt og holdbart.

Fase 1 - Temperaturforøgelse og ovntørring

Lufttemperaturen i ovnen hæves hurtigt, ved hjælp af varme og damp, til en temperatur på omkring 100 °C, træet når op på samme temperatur. Herefter øges temperaturen jævnt til 130 °C og tørring finder sted. Damp bliver brugt som fugtmembran for at forhindre at træet revner. Dampen forårsager ligeledes cellestrukturændringer i træet.
Efter denne første fase er fugtindholdet i træet reduceret til næsten nul.

Fase 2 - Intensiv varmebehandling

Under den intensive varmebehandlingsfase bliver luft- og trætemperatur hævet til mellem 185-225 °C. Den højeste sluttemperatur afhænger af det ønskede brug af træet.
Når den ønskede sluttemperatur er nået, holdes temperaturen konstant i 2-3 timer. Damp bruges for at forhindre træet i at brænde og slå revner, og er fortsat med til at forandre træets cellestruktur.

Fase 3 - Afkøling og fugttilsætning

I sidste fase bliver temperaturen reduceret ved hjælp af et vand spraysystem. Træets vandindhold hæves til lige over 4%, så man kan arbejde videre med træet.

keyboard_arrow_up