Loading...

Velkommen til overfladen

Profilbrædderne fra Frøslev Træ kan fås med 5 forskellige overflader.

Savet

Giver en ru overflade, som på ruskind, og er nok det mest kendte overfladedesign på træ solgt i Danmark til udvendige beklædningsopgaver.
Overfladen kan dog variere selvom der er tale om den ”samme” overflade, idet man kan skære træet med forskellige metoder.
En almindelig måde at save træet på, er med en båndsav der efterlader en ru men ensartet overflade med lodrette savespor.
En anden metode, er at dele tømmeret ved at køre 2 store rundsavklinger ind fra hver sin side af tømmeret. Dette giver også en ru overflade, der kan dog være synlige spor på midten af planken, hvor klingerne har mødtes, som skyldes upræcisheder i indstillingen af klingerne. Samtidigt vil man kunne se eller fornemme, den halvmåneformede runde form fra klingerne i snittet på plankens overflade.    

Paintcut

Ved en paintcuttet overflade får man en overflade der minder om båndsavet, men uden spor fra klingen.
Det er dels en fordel på eksempelvis dobbeltsidet klinkprofiler til FT Systemhegn, hvormed man opnår det næsten samme overfladedesign på begge sider af hegnet.
Paintcut er dog en smule mindre ru end båndsavede profiler, så 100% identisk er overfladerne ikke, hvorfor de ikke bør blandes i en facadebeklædning.
En – for nogen – ”arkitektonisk” fordel med paintcuttet facadebeklædninger, er at man får en mere ”ren” – nogle vil sige moderne - overflade end man gør med båndsavede profiler – samtidig med at man giver en bedre grund for vedhæftning af maling og olie end, når man har et helt glathøvlet facadeprofil. 

Glathøvlet

Høvlede profiler eller planker mv. er glatte på overfladen og ofte også med enten afrundede eller fasede kanter / hjørner.
Facadebeklædning, profilbrædder, regler og specielt konstruktionstræ er eksempler på træ der er, eller kan være, høvlede.
Træet er behageligt at arbejde med, både fordi man undgår splinter i hænderne, men også fordi det overholder klare fastsatte dimensionsmål.

Strukturhøvlet

Med inspiration fra de stolte traditioner forankret i søfart og havene omkring os, har vi designet en spændende overfladestruktur til træfacadeprofiler.
Høvlejernet er slebet i et specielt design, og samtidig med at brædderne løber gennem høvlen, køres høvlejernet ud og ind på tværs af bræddernes overflade.
Herved får man lidt den samme struktur i overfladen som krusningerne på havet - og som man kan opnå med børstning, blot i en mere omkostningseffektiv produktion. 
Med inspiration fra bølgernes rolige bevægelser, bevæger overfladen sig og bliver næsten levende når man passerer forbi. En strukturhøvlet overflade, er perfekt til havneprojektet, sommerhusbyggeriet ved stranden i udkanten af skoven og hvor man ellers ønsker en 'levende' overflade.

keyboard_arrow_up