Nyhedsbrev september 2020:

Velkommen til! Vi har her samlet en række spændende nyheder til dig, som elsker træ.   

Denne gang kan du blive klogere på vores bæredygtige Frøslev ABODO samt det vigtige arbejde, som foreningen Træ i Byggeriet udfører. Desuden kan du læse om et boligbyggeri i Roskilde, der har fået en flot tagterrasse beklædt med vores Frøslev Heatwood.   

God læselyst!

Sommerhus beklædes med vores bæredygtige ABODO

Frøslev ABODO er varmebehandlet fyrretræ, der kommer fra bæredygtig skovdrift i New Zealand. Der går ca. 25 år, fra træet bliver plantet, til det er fældningsmodent. I denne periode optager træet lige så meget CO2, som et nordisk fyrretræ gør på 80 år – ABODO har dermed et tre gange så højt CO2-optag.  

Her beklæder Frøslev ABODO facaden på et vestjysk sommerhus. Træets varme brune farve patinerer med tiden til en sølvgrå nuance.

Se flere billeder af det vestjyske sommerhus her

Træ skal spille en hovedrolle i den grønne omstilling

Vi er stolt medlem af Træ i Byggeriet, der arbejder for at øge andelen af træ i byggeriet fra de nuværende 8 procent til 20 procent inden 2030.  

Det er et ambitiøst mål, og med det vil der følge en CO2-besparelse på over 3,5 millioner tons CO2 i nybyggeriet.  

I denne video kan du blive klogere på, hvorfor foreningens arbejde er så vigtigt.

Thermobehandlet træ pryder tagterrasse i Roskilde

På toppen af Bifaldet, et nyt boligbyggeri i Roskilde, har beboerne glæde af en tagterrasse med fyrretræ i varme og brunlige nuancer.  

Terrassen er beklædt med vores thermobehandlede Frøslev Heatwood, der har været varmet op til 212° C og samtidig tilført damp. Resultatet er et produkt, hvor udtryk går hånd i hånd med holdbarhed og modstandsdygtighed overfor råd og svamp.  

Boligbyggeriet Bifaldet er gennemført af KSE Ejendomme og med bidrag fra Roskilde Tømrerfirma.  

Læs mere om projektet her