Frøslev indgår samarbejde med eksklusiv designvirksomhed

10-09-2021

Øger slutbrugerfokus: 

Danmarks største træleverandør Frøslev Træ og designvirksomheden PLIO, der skaber highend udendørsmøbler, har netop indgået et helt nyt samarbejde. Det sker som led i Frøslevs strategi om i endnu højere grad at henvende sig til slutbrugerne. 

Hvad der startede med en stor ordre på rhombeformede trælameller er netop endt ud i et helt nyt samarbejde mellem designvirksomheden PLIO – Please leave it outside og Frøslev. Dengang vakte PLIOs eksklusive og nytænkende tilgang til design opmærksomheden hos Frøslev, og det har nu resulteret i, at de to parter fremadrettet skal samarbejde om at udvikle highend udendørsmøbler, som består af træ og genanvendt stål.

- Innovation og udvikling ligger dybt i Frøslevs DNA. Vi udforsker konstant, hvordan vi kan udvikle træløsninger, der er både æstetiske, praktiske og gode for miljøet. Og med en strategi om i endnu højere grad at udvikle træløsninger til forbrugeren indgår vi nu et samarbejde med PLIO, som åbner op for helt nye muligheder. PLIO har nemlig en fantastisk fornemmelse for design og eksklusivitet, der taler til selv den mest kræsne køber, imens vi hos Frøslev har det store logistiske set-up og viden om de forskellige træsorter, som PLIO skal bruge, forklarer salgs- og marketingchef hos Frøslev, Brian Nissen, og fortsætter: 

- Frøslev har i mange år været kendt som Danmarks største leverandør af træ til byggeriet, og derfor er det nu også et helt naturligt næste skridt at fokusere endnu mere på forbrugerne, og den strategi passer PLIOs designmøbler rigtig godt ind i.

Konkret betyder samarbejdet, at PLIO skal stå for udvikling og salg af møblerne, mens Frøslev skal varetage produktionen af træet hertil:

- Frøslev er eksperter i træ og produktionen heraf, imens vi er eksperter i genanvendt stål og design, hvilket er en kombination, der resulterer i gode, miljøvenlige løsninger. Hos PLIO er vi kompromisløse, når det kommer til ansvarlighed såsom miljøaftryk og kvalitetsprodukter, og vi faldt for Frøslev, fordi de er af samme overbevisning. De fokuserer på stærke materialer, som holder længe og er produceret med minimal omkostning for miljøet. Derudover er det vigtigt for os, at produktionen møder etiske, bæredygtige og kvalitetsmæssige standarder – og her er Frøslev en overlegen spiller på markedet, siger Christina Kjær, der er stifter og direktør i PLIO.

 

 

 

Første produktlancering med træ og genanvendt stål

Samarbejdet har allerede resulteret i den første fælles produktlancering – en eksklusiv renovationsskjuler bestående af en ramme i genanvendt stål med Frøslevs rhombeformede trælameller i varmebehandlet ThermoWood. Produktet bliver således produceret med den nyeste teknologi inden for bæredygtig behandling af træ, som sikrer en utrolig lang holdbarhed. 

- Vi har allerede nu lanceret det første produkt kaldet ’Embrace it’. Rigtig mange husstande kommer i de kommende år til at få en udfordring med deres skraldespande i takt med, at der gradvist bliver udrullet et nyt skraldesorteringssystem. Og selvom det er godt for miljøet, at vi skal sortere vores skrald, så tror vi på, at mange husejere mildest talt bliver trætte af at se de mange sorte plastiskskraldespande. Derfor har vi udviklet en stilfuld renovationsskjuler, der er fritstående, og af den grund samtidig kan benyttes som eksempelvis afskærmning mod vind på terrassen, fortæller Christina Kjær.

Den nye renovationsskjuler er lige nu udstillet hos Fog i Hørsholm samt i PLIOs showroom i Vedbæk. På sigt vil produkterne blive solgt igennem byggemarkeder.

Stort bæredygtigt skridt: Frøslev Træ foretager største investering i virksomhedens historie

02-07-2021

ThermoWood, der er velegnet til facader og terrasser, har de seneste år været et fremadstormende træprodukt i dansk byggeri. Det er oplevelsen hos blandt andre træleverandøren Frøslev, som derfor nu satser massivt på egen produktion af den bæredygtige trætype ved køb af et helt nyt ThermoWood-anlæg. Anlægget skal være med til at styrke virksomhedens forsyningskæde og dermed også konkurrenceevne, så Frøslev fremadrettet også på denne produkttype kan tilbyde sine kunder en endnu større leveringssikkerhed og kvalitetssikring.  

Det seneste år har coronakrisen vist, hvor vigtig kontrol over forsyningskæden er. Det skyldes ikke mindst den markant stigende efterspørgsel på byggematerialer, herunder træ, der har gjort det svært for landets virksomheder at skaffe de nødvendige varer. Blandt andet som følge af de erfaringer har Frøslev, der er en af Danmarks største leverandører af træ til byggeriet, nu foretaget virksomhedens største investering til dato. 

- Som en del af vores overordnede og langsigtede strategi, der blandt andet går på at øge vores andel af træ solgt til eksempelvis projektmarkedet, har vi netop investeret i omegnen af 25 millioner kroner i et nyt såkaldt ThermoWood-anlæg med en fremtidssikret kapacitet. Det er en stor milepæl for os, da ThermoWood er et af vores nøgleprodukter, som på bare få år er steget 150 procent i omsætning, og som vi forventer fortsætter sin stigende relevans for markedet de kommende år gennem sin lave miljøpåvirkning, formstabilitet og særlige patinering, fortæller administrerende direktør i Frøslev, Martin L. Petersen. 

Den store efterspørgsel på ThermoWood, som er træ, der anvendes til udendørs beklædning, skyldes i høj grad det stigende fokus på træbyggeri og den bæredygtige dagsorden. ThermoWood er nemlig kort beskrevet træ, der er behandlet med høj varme og vanddamp, som forandrer træets cellestruktur, så det bliver mere modstandsdygtig over for råd og svamp, når det anvendes til facader. Processen er således 100 procent fri for biocider og tungmetaller modsat mange kendte, alternative behandlingsmetoder på markedet.

- I takt med, at bæredygtighedsdagsordenen vinder stigende indpas i dansk byggeri, vil byggematerialer som dette også blive efterspurgt mere. Og på et strategisk produktområde som dette ønsker vi en større grad af egenproduktion og ”hands on”. På den måde kan vi fremadrettet ikke alene tilbyde vores kunder større volumener, men også korte leveringstider, da vi selv kan foretage hele forarbejdningen – fra træet kommer til Frøslev som ubehandlede brædder til det profilerede slutprodukt, lyder det fra Martin L. Petersen.

Investering i bæredygtigt byggeri er fremtiden 

Ifølge boligøkonom i Dansk Industri, Bo Sandberg, er netop investeringer som disse vigtige for at fastholde og udbygge arbejdet for et bæredygtigt byggeri i Danmark: 

- Byggeriet går generelt en lys fremtid i møde. Og det gælder ikke mindst energirenovering og bæredygtigt byggeri. Der er dog stadig brug for fyrtårnsprojekter som Frøslevs ThermoWood-produktion, der kan løfte branchen og lokalområdet, og som andre kan spejle sig i, forklarer han og fortsætter: 

- Samtidig har coronapandemien vist, hvor sårbare verdensøkonomiens forsyningskæder er. På den baggrund er det ekstra positivt med et nyt produktionsanlæg til ThermoWood i Danmark, uden vi dog af den grund skal glemme vigtigheden af internationalt udsyn og åbne grænser til den arbejdskraft, vi i stigende grad har brug for.

Hos Frøslev ser man uden tvivl også investeringen som en fremtidssikring. Ikke alene kan virksomheden nemlig give bedre garantier til sine kunder, men også i langt højere grad sikre kvaliteten af det ThermoWood, der kommer ud af huset: 

- I takt med byggeriets løbende udvikling vil der blive stillet større og større krav til kvalitet og miljøpåvirkning. Her vil investeringen ikke blot sikre os produktionsvolumen, men også produktionskvaliteten og opfyldelsen af de store krav, som byggeriet stiller både i dag og på sigt. Det skyldes, at vi nu selv bliver ansvarlige for dokumentation af processerne og materialets holdbarhed, hvor vi ser en mulighed for at gøre en forskel, fortæller Martin L. Petersen, som samtidig fremhæver, at Frøslev således står endnu bedre nu i forhold til at skabe langsigtede og forpligtende samarbejder med virksomhedens kunder. 

Anlægget forventes i drift i 2. kvartal af 2022.

Træekspertens 6 tips: Sådan forlænger du levetiden på dit træ

28-06-2021

En årlig gennemgang, en grundig rengøring og et plejeprodukt af god kvalitet. Følger du en håndfuld enkle råd, kan dit træværk holde i mange år.

Træterrasser, træfacader, træskure og hegn i træ. Verdens ældste byggemateriale hitter som aldrig før i danskernes haver. Og det er der god grund til. Træ er nemlig et bæredygtigt byggemateriale, der med den rette pleje, kan holde i mange årtier.

Sådan lyder det fra Bo Toftager, der er projektkonsulent hos Frøslev Træ - en af Danmarks største træleverandører. Han rådgiver hver dag både bygherrer, arkitekter og private om den korrekte anvendelse og vedligeholdelse af træ.

- Træ er smukt og levende og er samtidig meget bæredygtigt, da det oplagrer CO2 fra luften. Med den rette anvendelse og vedligeholdelse kan træ holde i mange generationer, fortæller Bo Toftager. 

Han forklarer, at det er forskelligt, hvor meget vedligeholdelse træværk kræver, og at nogle trætyper er behandlet mod og råd og svamp på forhånd. 

- Det vi i Frøslev kalder Heatwood / Thermowood eller NTR trykimprægneret træ er behandlet på forhånd. Det gør, at træet ikke nødvendigvis kræver vedligeholdelse mod råd og svamp, mens andre træløsninger kræver løbende vedligehold for at beskytte træet. Hvor meget vedligeholdelse en træløsning kræver, afhænger af mange forskellige faktorer, så som trætype, vejr og vind, konstruktionsopbygningen, slitage eller om træet vender mod nord eller syd, siger Bo Toftager. 

Derfor kan det være lidt af en udfordring at navigere i junglen af vejledning og træbeskyttelsesmidler, men det behøver det ikke at være. 

Vi har nemlig bedt træeksperten fra Frøslev om at give seks enkle råd til dig, der vil forlænge levetiden på dit træværk. 

De seks råd er:

1) Gennemgå dit træ løbende 

Minimum én gang om året bør du gennemgå dine udendørs træoverflader. Under gennemgangen bør du have ekstra fokus på de områder, hvor træet er mest udsat. Det gælder områder tæt ved jordniveau og ved samlingerne mellem profilbrædderne. Foretag gerne gennemgangen i fugtigt vejr – her er skader nemmere at få øje på.  

2) Udskift beskadiget træ

Hvis du finder tegn på nedbrydning i for eksempel et bræt, så sørg for at skifte det ud hurtigst muligt. På den måde forhindrer du, at skaden breder sig.

3) Afrens dine træoverflader grundigt 

Det er altid en god idé at rengøre dit træværk jævnligt. Udendørs træbeklædninger og specielt terrasser kan hurtigt få et lag af både snavs og alger. Ingen af delene er skadelige for træet, men de kan gøre overfladen glat og grim at se på. Har du planer om at give dit træ træbeskyttelse eller træolie, så er en grundig rengøring en forudsætning for et godt resultat. Du rengør bedst med en god algedræber, en stiv børste, masser af skyllevand og lidt knofedt. De fleste algedræbende produkter skal have tid til at virke og bør benyttes i tørvejr.

- Følg altid producentens anvisninger og brug aldrig en højtryksspuler på dit træværk. Du vil ødelægge træoverfladen og risikerer ydermere at vand trænger ind i den bagvedliggende konstruktion, fortæller Bo Toftager.

4) Kend dit træ

Når dit træværk er afrenset og er helt tørt, kan du påføre den ønskede overfladebehandling, så som træolie eller træbeskyttelse. 

- Man skelner imellem ubehandlet træ, varmebehandlet træ (Heatwood) eller NTR trykimprægneret træ. Varmebehandlet træ og NTR trykimprægneret træ er beskyttet mod råd og svamp, så det behøver nødvendigvis ikke andet vedligehold end en afrensning fra tid til anden. Så skal du bare være bevidst om, at træet vil blive gråt efter nogle måneder. Ubehandlet træ, som Sibirisk lærk, bør behandles med en pigmenteret lærketræsolie eller en pigmenteret træbeskyttelse. Malet gran- eller fyrretræ bør også vedligeholdes med træbeskyttelse, som dermed beskytter træet mod råd og svamp. Vedligeholdelsesintervallet er afhængigt af, hvor meget sollys, vind og vejr som overfladerne udsættes for, fortæller Bo Toftager. 

5) Brug det rigtige produkt 

Træbeskyttelsesmidler fås i forskellige udgaver, både som transparent, semitransparent og som heldækkende. Betegnelserne dækker over mængden af pigment i produktet. Jo mindre pigment, der er i træbeskyttelsesmidlet, jo mere af træets struktur vil kunne ses igennem malingsfilmen. En transparent eller semitransparent træbeskyttelse kræver hyppigere vedligehold end en heldækkende træbeskyttelse. Det er vigtigt at du vælger et produkt af god kvalitet og at du følger anvisningerne på emballagen. Er dit træværk af Heatwood (Thermowood), som er varmebehandlet træ og vil du gerne bevare den smukke brune farve, så kan du nøjes med at vedligeholde det med en pigmenteret træolie af god kvalitet.

6) Bortskaf træet korrekt 

Beslutter du dig for at helt at fjerne dit træværk eller udskifte dele af det, så følg altid kommunens anvisninger for bortskaffelse af træ. Normalt sorteres træ i to til tre kategorier med henblik på genanvendelse.

Læs seneste nyhedsbrev