Særligt thermo-træ går som varmt brød i de danske byggemarkeder

> Pressemeddelelse 18.06.2020 <

Træ har for alvor slået rod i de danske byggemarkeder, hvor især thermobehandlet ABODO-træ er i fremgang. ABODO er knastfrit, newzealandsk fyrretræ fra bæredygtig plantageskovdrift, og efterspørgslen er til at tage og føle på. Det oplever træproducenten Frøslev på nært hold, som i første halvår af 2020 har haft en tredobling af omsætningen på produktet siden lanceringen i 2019. 

Thermobehandlede træprofiler optager stadig mere hyldeplads i de danske byggemarkeder og trælaster. Den store efterspørgsel på thermobehandlet træ ses ikke mindst hos den sønderjyske træproducent Frøslev, som i 2019 introducerede deres nyeste skud på stammen, Frøslev ABODO. Frøslev ABODO er i princippet knastfrit, newzealandsk fyrretræ fra bæredygtig plantageskovdrift, hvor træet regenereres tre gange så hurtigt som almindelige, nordiske fyrretræer.

Tredobling af omsætningen 
Frøslev ABODO er et 100 procent bæredygtigt produkt. Det har højeste holdbarhedsklasse, er kemikaliefrit.

- Vi kan se, at det er et produkt, der virkelig tiltaler folk: I første halvår af 2020 har vi haft en tredobling af omsætningen på produktet sammenlignet med det i forvejen høje salg, vi havde på det i 2019 fra lanceringen i uge 40. Og vi har en klar forventning om at opnå samme omsætning i sidste halvår i 2020, fortæller salgschef hos Frøslev Træ, Morten Bak. 

Han fortsætter: 

- Det har selvfølgelig også en kæmpe betydning, at træet har et helt specielt udseende med en smuk årestruktur. Frøslev ABODO er i princippet knastfrit og egner sig derfor rigtig godt som både facade og terrasse. Træet har en varm og brunlig farvenuance, der er mørkere end almindeligt varmebehandlet træ. Man kan enten lade det patinere naturligt eller give det en løbende overfladebehandling med en farvepigmenteret træbeskyttelse, der bevarer den oprindelige, æstetiske overfladenuance.

Vikingemetode lever i bedste velgående
ABODO er en del af Frøslevs Heatwood-serie, som er thermobehandlet træ, der foruden ABODO inkluderer ask, thermowood fyr og gran. Og den store efterspørgsel stopper ikke ved ABODO. 

- Vi oplever en rigtig stor efterspørgsel på Heatwood, som forhandles via tømmerhandelen i de danske byggemarkeder. Og dén efterspørgsel kan ses på vores omsætning af Heatwood, som er fordoblet fra 2018 og 2019. Og som tingene ser ud nu, forventer vi en yderligere fordobling her i løbet af 2020. Det er virkelig et produkt, der er kommet for at blive, fortæller Morten Bak og afslutter: 

- Den store efterspørgsel skyldes ikke mindst den særlige behandlingsmetode, hvor træet varmes helt op til 230 grader. Det sikrer et ekstremt formstabilt og modstandsdygtigt produkt, og det kan vi takke vikingerne for. Metoden stammer nemlig helt tilbage fra vikingetiden, hvor man behandlede træ med ild og vand. Og der er ingen grund til, at dén metode går i glemmebogen, når den resulterer i et så robust og samtidig rigtig flot produkt. 

 

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:

Benjamin Jul Olsen | Kommunikationsrådgiver, Perfekta PR 

T +45 2682 4648 | E-mail: benjamin@perfektapr.dk  

Nyhedsbrev juni 2020:

Velkommen til! Vi har her samlet en række spændende nyheder til dig, som elsker træ.   

Du kan fx læse om det thermobehandlede ABODO-træ, som for alvor har rodfæstet sig i de danske byggemarkeder. Eller du kan læse med, når vores direktør Martin L. Petersen i et debatindlæg udtaler sig om lokalplaner, og hvordan de hæmmer byggeriets bæredygtige udvikling.  

Dét og meget mere får du i dette nyhedsbrev.   

God læselyst!

Særligt thermo-træ går som varmt brød i de danske byggemarkeder

Træ er en af tidens helt store trends i de danske byggemarkeder, hvor især thermobehandlet ABODO-træ er i fremgang. ABODO er knastfrit, newzealandsk fyrretræ fra bæredygtig plantageskovdrift, og efterspørgslen er til at tage og føle på. Det oplever vi hos Frøslev på nært hold, og i første halvår af 2020 har vi haft en tredobling af omsætningen på produktet siden lanceringen i 2019.  

Læs mere her

Lokalplaner hæmmer byggeriets bæredygtige udvikling

Et bredt flertal i Folketinget besluttede i december 2019, at Danmark skal have reduceret sine udledninger af klimagasser med 70 procent i 2030. Én af måderne, man kan reducere det samlede CO2-udslip på, er ved at benytte mere træ i byggeriet, men det kræver, at vi retter fokus mod nogle af landets restriktive lokalplaner.   

Lige nu bidrager flere af lokalplanerne nemlig til at fastholde byggeriet i sit konventionelle spor - bl.a. ved at pålægge krav om anvendelse af bestemte byggematerialer, og det er med til at hæmme byggeriets bæredygtige udvikling.  

Læs mere i dette debatindlæg fra vores direktør Martin L. Petersen, som også er næstformand i Træ i Byggeriet.

Specialprofiler sikrer særligt udtryk

Tidligere på året flyttede Ib Laursen, som sælger bolig- og haveindretning, ind i deres spritnye kontorbygning i Ribe. Facaden på bygningen er beklædt med lodrette træprofiler i et varieret mønster, der giver et utrolig flot spil på overfladen. Der er både anvendt profiler fra Frøslevs store facadeprogram samt specialprofiler fremstillet til netop dette byggeri.  

- I samarbejde med bygherre fandt vi et helt særligt udtryk, som vi gerne ville have på facaden, og her var Frøslev leveringsdygtige med specialprofiler, så vi kunne få det ønskede mønster. Kombinationen af de forskellige typer profiler giver et rigtig spændende udtryk, som allerede på afstand kan fange ens opmærksomhed, fortæller Gregers F. Bruun, tømrermester hos H. Bruun & Søn A/S, som har været tømrermestre på projektet.   

Læs mere om projektet her.

Træhus med knaldrød facade

Selvom rød måske ikke er den første farve, du tænker på, når du hører ordet ’træhus’, så fungerer dén kombination rigtig godt i praksis. Det er byggeriet ved Vitskøl Kloster i Ranum et godt eksempel på.   

Byggeriet, som både huser Skovhuset og Kostskolen, er nemlig opført i træ og efterfølgende malet i den smukkeste vermilion-røde farve. Facaden er beklædt med vandrette profiler i varierende bredder og med detaljer af lodret-monterede profiler.  

Byggeriet er omtalt i ARKITEKTEN juni 2020 under 'Arkitektens favoritter 2016-2019'.

Læs mere om projektet her.